Functies

Over de audiokwaliteiten hebben we het verderop nog, maar we willen eerst even kijken naar de features. Bij dit toestel staan de AM/FM-tuner en cd-lezer centraal. Ze worden bijgestaan door een USB-poort op de voorzijde, waar je een iOS-apparaat op kan aansluiten of een USB-apparaat met mp3- of wma-bestanden.

Had je er graag ook streaming, AirPlay, DAB en internetradio bij gehad, dan verwijst Marantz je door naar de Melody Media uit dezelfde reeks. Dat is in essentie hetzelfde apparaat als onze Melody Music, maar dan met al die mogelijkheden erbij.

Compleet met luidsprekers kost die laatste je wel 849 euro, waar de Melody Music voor 699 euro de deur uit gaat. Of 499 euro zonder luidsprekers. Opvallend is dat achteraan twee paar full-size luidsprekeraansluitingen zichtbaar zijn. Je kan hier dus twee sets luidsprekers (A/B) op aansluiten, maar je kan ook één set bi-ampen.

De meegeleverde luidsprekers zien er erg smakelijk uit. Dat komt door de afwerking in pianolak en de taps toelopende kastvorm. In de doos zit een plat stuk plastic dat na enig origamiwerk kan worden omgetoverd tot een steun voor je iOS-apparaat. Hadden we het niet in de handleiding gelezen, dan hadden we het nooit geweten.

De zij- en bovenpanelen van de cd-receiver lopen links en rechts en bovenaan nog enkele centimeters door aan de achterzijde. Daardoor kan je de kabels die achteraan zijn ingeplugd niet zien vanaf de zijkanten of de bovenkant. Slim bedacht, want je moet géén extra ruimte meer reserveren voor je kabels. Anderzijds zorgt het er wel voor dat de kast behoorlijk diep is: ruim 30 centimeter.

De afstandsbediening is een volwassen exemplaar met lekker grote knoppen; daar zijn we heel tevreden mee. Hetzelfde geldt voor de Nederlandstalige, papieren handleiding, die duidelijk en compleet is.

Een volgend schouderklopje gaat uit naar het display, die reuzengroot is en bijgevolg prima afleesbaar blijkt. Jawel, ook vanaf de andere kant van de kamer. Een setje dat zich nagenoeg perfect laat bedienen, derhalve.

gerelateerde items