Op het eerste zicht ziet de PM-11S3 er misschien niet echt bijzonder uit. Wel is meteen duidelijk dat dit een uitstekend afgewerkte machine is. En als je het waagt om hem op te tillen – maak vooraf alvast een afspraak bij de chiropractor – dan zal je merken dat het apparaat ook erg solide is. Aan de onderzijde en de achterzijde is trouwens ook te zien dat deze Marantz een koperen chassis heeft, kwestie van RF-storingen buiten de deur te houden. 

De looks zijn typisch Marantz. Centraal op het frontpaneel bevindt zich het kenmerkende, ronde patrijspoortje waarin het display verscholen zit. Wat meer naar de zijkant van het frontpaneel toe zitten links en rechts twee ‘gootjes’, waarin telkens vier druktoetsen opgenomen zijn.

Links en rechts – hier zitten twee grote draaiknoppen, respectievelijk voor de ingangskeuze en het volume – is het frontpaneel bovendien mooi afgebogen. Vooral dat laatste maakt dat het apparaat zich optisch wat moeilijker laat combineren met niet-Marantz apparaten. Maar goed, het heeft wel iets.

Bovendien is de PM-11S3 verkrijgbaar in zwart of goud.