Combineerbaar naar wens

De PM-11S3 heeft vijf lijningangen op lijnniveau en eentje voor een analoge draaitafel (MM of MC). Een pre-out – om het voorversterkergedeelte te combineren met een externe eindversterker of om een subwoofer aan te sluiten – en een main-in zijn eveneens van de partij. En twee paar (A/B) luidsprekeruitgangen, natuurlijk.

Er zit ook een F.C.B.S. in- en uitgang op het achterpaneel. Nooit van gehoord? Wij ook niet, maar het staat voor Floating Control Bus System. Een soort bussysteem waarmee je meerdere PM-11S3’s aan elkaar kunt koppelen is dat. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een stereo set-up te bi-ampen met één PM-11S3 per kanaal. Je kan eventueel zelfs een heuse 5.1-set samenstellen met drie PM-11S3’s. Als nu ook je budget nog even mee zou willen…
 


De versterker levert tweemaal 100 watt vermogen aan 8 ohm. Dat zullen dan wel heel echte watts zijn – en geen marketingwatts, zoals we dat maar al te vaak zien – maar aangezien dit een klasse A/B-versterker is die ongeveer anderhalve ton weegt en die 3.999 euro moet kosten, hadden we eigenlijk nog wel iets meer verwacht.

 

De overige opgegeven specs liggen meer in de lijn der verwachtingen. Zo bedraagt de totale harmonische vervorming niet meer dan 0,01 procent en mogen we genieten van een signaal-ruisverhouding van 108 dB (via de lijningangen, bij 2 volt invoer en  nominaal vermogen). Dat is zonder meer een mooi cijfer, en via de gebalanceerde ingang stijgt het zelfs tot 109 dB. 

Natuurlijk zal je dit apparaat vooral willen bedienen met de afstandsbediening. En dat gaat prima, maar de remote heeft niet echt de uitstraling die je verwacht van een apparaat uit deze prijsklasse. De meeste van de knoppen zijn trouwens bedoeld om een Marantz (sa)cd-speler te bedienen. De remote is ook wat te lang, zodat je ze niet met één hand kan gebruiken.

gerelateerde items