Toon alles (4)
Geert Fauvart

Goed voorzien

De twee grote, aangenaam draaiende knoppen voor de bronselectie en het volume zijn de voornaamste blikvangers bij de bedieningselementen. Verder zien we nog een (overbrugbare) toonregeling, aangevuld met drukknopjes voor onder meer het aan- en uitschakelen van de speakers, de power direct-ingang (waarmee de PM15-S2 als eindversterker ingezet kan worden) en de setting van de phonostage (MM of MC).

Ook een knopje om de display en/of blauwe verlichting mee uit te schakelen ontbreekt niet, net als een degelijke hoofdtelefoonaansluiting. De prettig werkende knoppen geven de kwaliteitsindruk nog een extra duwtje in de rug, al is het wel even wennen aan de gezapige werkingssneheid van de volumeregelaar – zowel op de PM15-S2 LE als via de (aluminium) remote.

Die laatste is overigens een prima aanvulling op de gewone bedieningselementen. De knopjes op de remote zijn weliswaar aan de harde, kleine kant, maar ze laten wel toe om een bron rechtstreeks te selecteren – iets wat op de versterker alleen kan door doorheen alle bronnen te bladeren.

Op het vlak van aansluitingen valt er niets te klagen: we tellen drie analoge ingangen, een phonostage voor MM- en MC-elementen, twee tape-loops, een pre-out en een power-direct ingang. Ook van de partij: een paar hoogwaardige WBT-speakerterminals.

Opvallend is de aanwezigheid van een F.C.B.S.-ingang en -uitgang, met een bi-amp/stereo-schakelaar ernaast. Langs die weg kan je desgewenst een tweede PM15-S2 toevoegen om je stereoset te bi-ampen, waarbij dan één versterker per kanaal wordt ingezet. Dat je budget daarvoor ‘iets’ ruimer bemeten moet zijn, dat spreekt voor zich... 

gerelateerde items