Toon alles (4)
Geert Fauvart

Fijnzinnig

De PM15-S2 LE is op klankmatig vlak niet gewoon een lichtere versie (90 watt bij 8 ohm) van de eerder vermelde PM11-S3. Hij heeft een heel ander karakter. Waar de PM11-S3 de nadruk legt op een zachte, meer ingetogen weergave, klinkt de PM15-S2 LE een stuk extraverter.

In het laag lijken deze Marantz en de eerder besproken Onkyo A-9000R – die qua prijs het dichtst in de buurt van de Marantz zit – elkaar waard te zijn. Ook hier gaat er een hoge graad van autoriteit en dynamiek uit van de weergave.

Maar in het mid en hoog komt de Marantz PM15-S2 LE snediger uit de hoek dan verwacht, waardoor de stem van Alison Goldfrapp iets directer, frisser en net wat slanker klinkt dan bij de Onkyo.

De Marantz PM15-S2 weet daarnaast prima het overzicht te houden in drukke composities, klinkt lekker ruimtelijk – zowel in de breedte als diepte – en legt ook opvallend veel nadruk op kleine details.

Die combinatie van eigenschappen zorgt aan het eind van de rit voor een sprankelend geluid dat werkelijk niets lijkt achter te houden voor de luisteraar, maar ook meer eisen stelt aan de bron. Deze Marantz is dan ook de minst verdraagzame versterker (in onze recente test van betaalbare stereoversterkers) voor lagekwaliteitstreams, die je bijvoorbeeld via internet binnen haalt. 

gerelateerde items