Aan de buitenkant is er weinig opvallends aan de hand bij de Marantz PM6004 en CD6004, een geïntegreerde stereoversterker en cd-speler uit de medio vorig jaar geïntroduceerde 6004-serie. Ze zitten beide in chassis met licht afgeronde hoeken vooraan en een dikker centraal paneeltje in geborsteld aluminium. Niet zo chique afgewerkt als bij duurdere componenten die we recent in kader van het stereodossier in FWD nummer 42 onder ogen kregen, maar objectief gezien is er absoluut niets verkeerds mee.

Het behoorlijke gewicht van dit tweetal maakt bovendien duidelijk dat het niet alleen bij leuke snoetjes ?blijft: de versterker onderscheidt zich bijvoorbeeld met een heuse ringkerntransformator en volledig discreet opgebouwde circuits – beide eerder uitzonderlijk op dit prijsniveau.

Wel beperkt de PM6004 zich tot het louter functionele: twee grote draaiknoppen regelen de bronkeuze en het volume, en ook de tooncontrole en kanaalbalans kunnen bijgesteld worden. Die laatste regelaars kan je desgewenst omzeilen met de ‘source direct’-knop – iets wat we bij onze test consequent deden omdat het de geluidskwaliteit duidelijk ten goede komt.