Geert Fauvart

Royaal aansluitveld

Het aansluitveld van de Marantz is royaal bemeten, al is het niet zo extreem dan wat je soms bij topklasse avprocessors en -receivers aantreft.

Het voornaamst zijn de vijf HDMI-poorten op de achterzijde – van het 1.4a type, dus klaar voor 3D – plus eentje onder het voorpaneel. Er zijn maar liefst elf luidsprekeruitgangen aanwezig, al kan er maar zeven tegelijk gebruiken. Dat komt omdat er ‘slechts’ zeven versterkermodules in de SR7005 zitten, die elk een mooie 125 watt neerzetten.

Er zit ook nog een netwerkpoort (LAN) achterop de Marantz, een in- en een uitgang voor commando’s van de afstandsbediening en zelfs een ingang voor een IR-flasher.


Op de M-Xport kan je de optionele RX101 Bluetoothmodule aansluiten. Op die manier kan je bijvoorbeeld vanaf je mobiele telefoon via Bluetooth geluid streamen naar de SR7005.

De LAN-poort op de achterzijde van het apparaat maakt dat je de receiver op je netwerk kan aansluiten. Op die manier krijg je toegang tot internetradio en kan je muziek (mp3, wma, wav, aac, flac) en foto’s (jpeg) weergeven vanaf een computer of een NAS. De internetradiofunctie maakt gebruik van de vTuner-database. Daarmee kan je zenders zoeken op genre of op regio.

In het geheugen kan je 56 van je favoriete zenders vastleggen. Prettig is dat de Marantz je ook toegang geeft tot Flickr – een populaire online fotodienst – Last FM en Napster. Die laatste is bij ons echter niet beschikbaar.

gerelateerde items