Geert Fauvart

Op je wenken bediend

Het mag duidelijk zijn: deze av-receiver biedt duizelingwekkend veel mogelijkheden. Dat betekent echter ook dat dit geen apparaat is dat je even op een uurtje instelt, zelfs al ben je goed vertrouwd met av-receivers. Toch zeker niet als je er alles wil uithalen wat er in zit.

Gelukkig heeft Marantz de gebruiksinterface goed voor elkaar. De GUI is overzichtelijk en laat zich vlot navigeren; bepaald geen onbelangrijk detail als je bedenkt hoeveel mogelijkheden dit beestje heeft. Ze hebben bij Marantz duidelijk hun best gedaan om het hele verhaal zo gemakkelijk mogelijk aan de gebruiker te presenteren.

Naast de bijgeleverde remote, proberen we natuurlijk ook de Whizz App uit voor de bediening, opnieuw vanaf een iPad. Dat verloopt heel vlotjes – je hebt dan lekker grote knoppen op het scherm – maar de resolutie van de app is natuurlijk niet optimaal, aangezien die voor het kleinere schermformaat van de iPhone en iPod touch geoptimaliseerd is. Binnenkort volgt er echter een aangepaste versie op maat van de iPad.

gerelateerde items