Geert Fauvart

Filmster

Een av-receiver haal je natuurlijk niet alleen in huis omwille van het design en de features; hij moet ook goed klinken. Voor onze luistertest voorzien we de Marantz SR7005 van goed gezelschap, in de vorm van een Pioneer Blu-ray-speler (via HDMI) en een Sonos ZP90 netwerkspeler. Die laatste is op zijn beurt via het netwerk aan een Synology NAS gekoppeld.

Voor de monitoring zorgt een Klipsch Palladium surroundluidsprekerset en een Sunfire True Subwoofer Signature subwoofer.

Luisterwerk in stereo laat horen dat de SR7500 een helder, open, transparant en lichtjes koel klankkarakter heeft. Voor stereomuziek doet de SR7500 het best wel goed, al haalt hij niet het niveau van de betere stereoversterkers uit dezelfde prijsklasse.

Als het om surround gaat – in combinatie met beeld – doet de Marantz het absoluut uitstekend. Vooral bij film dan. In de bekende maar oh zo fraaie openingsscène van Saving Private Ryan vliegen de kogels je om de oren, terwijl het gedreun van de landingsvaartuigen van overal op je afkomt. Beklemmend realistisch, dat is het minste wat je kan zeggen.

Wat ook opvalt is dat de Marantz erg stil is. Zet de Blu-ray-speler even op pauze en de stilte is meteen inktzwart. Indrukwekkend.

gerelateerde items