Toon alles (8)

Zijdezacht

Vanaf het moment dat je de deur van de IS 250C dichtslaat, zit je eigenlijk in een eigen wereldje. Een druk op de startknop doet geen afbreuk aan de serene sfeer in het interieur. De V6 onder de motorkap zoemt zacht tijdens acceleraties en is bij kruissnelheden nauwelijks hoorbaar. Hetzelfde geldt voor rol- en windgeluiden.

We nestelen ons al snel op de rechterrijstrook van de autosnelweg en concentreren ons eerst op de bedieningselementen. Die vind je op het stuur, maar vooral op en rond een aanraakgevoelig 7-inch kleurenscherm. Dat laat je bijvoorbeeld toe om snel te wisselen tussen de FM/AM-radio en schijfjes in de cd-lader, maar ook tussen de aux-poort (waarop we een iPod aansluiten) en usb-poort. Deze laatste twee zitten in een ruime middenbeuk waarin ook een 12V-stekker is voorzien. Handig wanneer je de iPod wil opladen terwijl je rijdt.

De kers op de taart is echter de 10 GB grote harde schijf in het systeem. Daarop kan je ingevoerde cd’s bewaren met een simpele druk op de ‘record’-knop. Cd’s rippen duurt een tiental minuutjes per schijf en voorziet de tracks ook van ID3-tags, die het systeem opvist uit de ingebouwde Gracenote-database. Je kan met andere woorden op vakantie vertrekken zonder een massa CD's mee te sleuren en toch gewoon genieten van je favoriete muziek onderweg.
 

gerelateerde items