Toon alles (8)

Klank

Wat mogelijkheden en bedieningsgemak betreft, zit het dus duidelijk snor in de IS 250C. De kers op de taart is echter de klankkwaliteit waarmee deze Lexus kan uitpakken. Met de surround-modus ingeschakeld zorgen het dozijn luidsprekers en de digitale signaalverwerking (DSP) voor een brede soundstage.

Je lijkt op de eerste rij te zitten bij een concert dat zich afspeelt op een erg breed podium, wat echt niet evident is in een wagen. Muzikanten lijken daarbij niet enkel voor je te zitten, maar ook links en rechts van de wagen. Hoewel dat op papier artificieel aandoet, ervaar je het in de praktijk als volstrekt natuurlijk. Opmerkelijk.

Hoge en middentonen liggen aangenaam laid-back in het gehoor, maar de lage tonen zijn naar onze smaak soms net iets té prominent aanwezig. Gelukkig kan dat met de beperkte equalizer bijgeregeld worden naar eigen smaak.

We beluisterden de installatie ook met open dak – ondanks winterse temperaturen – en mochten vaststellen dat de geluidservaring ook dan op een erg hoog niveau blijft staan. Tot snelheden van pakweg 120 km/u kan je best genieten van een aangename sound, mét wind in de haren.

Ook van op de achterbank kregen we niets dan lof toegezwaaid, over het geluid dan toch. Over de beenruimte achterin was er minder eensgezindheid, maar dat is een verhaal voor een ander magazine.
 

gerelateerde items