Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Conclusie

De Surface 2 is een betere tablet zijn dan de Surface RT, al blijft het fundamenteel een wat raar schepsel. Bouwkwaliteit, autonomie, schermkwaliteit... het zijn alle punten waar de Microsoft-tablet goed op scoort. 

Komt daarbij dat Microsoft toch ook in de prijs geknipt heeft, waardoor de Surface 2 competitiever is. 429 euro is goedkoper dan de iPad Air, vooral als je rekent dat de Surface 2 beschikt over 32 GB opslag. Daar betaal je bij Apple 579 euro voor. Maar er zijn ook Android-tablets, en daar zijn de prijzen scherper.

Een onderbelicht pluspunt van de Surface-tablet is de aanwezigheid van een USB 3.0-aansluiting, waardoor je heel snelle externe opslag kan koppelen met het apparaten. Niet iedereen heeft daar iets aan, maar voor sommige mensen is net dit aspect enorm praktisch.

Wellicht is het grootste doen-of-niet-punt de software. Windows RT is zelfs in de nieuwste versie bij momenten verwarrend, en het kan niet ontkend worden dat het app-aanbod bescheiden is vergeleken met Android of iOS. AV-apparaten bedienen, Spotify, 

De aanwezigheid van Office RT is dan weer een aardig plus, vooral omdat je via de Touch of Type covers over een bruikbaar echt toetsenbord beschikt. Al vinden we de prijs van de covers in verhouding te hoog.

Kortom, dit is bij uitstek een product om eerst te proberen vooraleer aan te schaffen.

 

4/4
gerelateerde items