In veel landen kan je effectief kiezen tussen de PlayStation 4 van Sony en de Xbox One van Microsoft. Qua naamgeving is Sony wat logischer te werk gegaan, want de PS4 is overduidelijk de opvolger van de PS3. Bij Microsoft volgt 'One' op '360'. Daar zal  vast een goede marketingreden voor zijn...

Helaas, in de Benelux is die keuze er niMicrosoft heeft besloten zijn nieuwste console in ons land pas “later in 2014” uit te brengen. Wanneer “later”? Onmogelijk te voorspellen, maar het voorjaar lijkt stilaan al minder waarschijnlijk.

Toch zijn de voorraden van de Xbox One in andere landen niet uitgeput. Wie de console echt in handen wil krijgen, kan bij een verkoper in Frankrijk of Duitsland probleemloos de Xbox One bestellen aan een normale prijs. We hebben dat gedaan, via Amazon.de, en het apparaat arriveerde een paar dagen netjes in de post.

Waarom dan niet de nieuwe Xbox in België en Nederland uitbrengen? Het is een beetje gissen, maar wij vermoeden dat het eerder met localisatieproblemen te maken heeft.

Belangrijk om weten: als je een Xbox One op dit moment in België of Nederland gebruikt, ervaar je een paar problemen. De console is volledig functioneel en je kan het gebruiken met je lokale Live-account. Maar je krijgt de Amerikaanse of Britse Store gepresenteerd, en niet de Belgische of Nederlandse.

Echt een zwaar probleem is dat niet, maar het kan zijn dat je bijvoorbeeld je Microsoft Points niet kan verzilveren omdat ze gelinkt zijn aan België of Nederland. Vermoedelijk lost de kwestie zich op als de Xbox One officieel gelanceerd wordt in onze contreien.