Deze MM-8 is één van de zes subs die het Canadese Mirage in zijn gamma voert. Het is niet hun meest compacte model, maar het is wel de kleinste subwoofer uit de test. Het hele ding is een perfecte kubus die niet groter is dan 23 centimeter!

De kast lijkt op het eerste zicht gesloten, maar dat is niet helemaal waar. Er zitten namelijk drie drivers in de Mirage, elk met een diameter van 20 centimeter. Eentje daarvan wordt actief aangestuurd, de overige twee zijn passieve radiatoren. Die laatste twee beschikken niet over een aansturing in de vorm van een spreekspoel
en dergelijke, maar worden aan het werk gezet door de luchtverplaatsing in de kast die gerealiseerd wordt door de ene, actieve driver.

Door de aanwezigheid van de passieve radiatoren kunnen we de kast dus niet als gesloten beschouwen. Aan de buitenkant zie je trouwens geen verschil tussen de drie drivers.
Op papier is het laagbereik niet geweldig: volgens Mirage loopt het door tot 36 Hz.

Maar aangezien er geen dB-afwijking wordt opgegeven, hebben we er het raden naar of die effectief aan -0 dB gehaald wordt. Meer dan waarschijnlijk niet. Het versterkervermogen is echter gigantisch: 1.200 watt!

Als je onze koopgids hebt doorgenomen, weet je dat dat lang niet zo gek is als het lijkt. Een extreem krachtige versterker kan immers een kleiner kastformaat compenseren. En dat laatste is zeker van toepassing voor de MM-8.