Neen, niet dat er iets mis is met een klassiek vormgegeven versterker. Integendeel, in heel wat situaties is het gewoon de juiste oplossing. Met een uitgekiend designvorm heb je ook niet veel als je de versterker wil combineren met andere componenten en in een hifi-meubel wil stoppen. En zodra je verlangt naar hoge vermogens, kan je moeilijk ontsnappen aan een grote behuizing, met plaats voor een krachtige voeding en met de nodige thermische eigenschappen.

Maar toch zijn er ook heel wat situaties waar iets slanker en ja: mooier, welkom zou zijn. Een woonkamer waar de ruimte beperkt is, bijvoorbeeld of de designkeuken waar klassieke hifi nogal uit de toon zou vallen. Vaak wordt er op zo’n moment gekozen voor een dock of een draadloze speaker, ook omdat je die kan aansturen met de smartphone.

Monitor Audio gelooft dat er een markt is voor een tussenoplossing. Dat is de Airstream A100 geworden, een futuristische gevormde versterker met – en dat is vrij uniek – Airplay, enkele ingangen en toch wat vermogen. En ook niet onbelangrijk: een prijskaartje dat voor velen acceptabel is.