Draadloos

Waar je bij de meeste compacte draadloze luidsprekers een resem kabels in de verpakking vindt, blijven die bij deze Monitor Audio-set grotendeels achterwege. En daar is ook een goede reden voor: je hebt ze simpelweg niet nodig.

De AirStream WS100 is in de eerste plaats een draadloze luidspreker, die via de meegeleverde USB-dongle zijn deuntjes ontvangt. Naast de stroomkabel heb je alleen de meegeleverde systeemkabel nodig om beide speakers met elkaar te verbinden, eventueel vergezeld van de origineel vormgegeven remote om alles van op afstand te bedienen. Al kan je net zo goed de twee knopjes op de zijkant van de hoofdspeaker gebruiken.

De dongle plug je gewoon in een vrije USB-poort van je computer, waarna hij een draadloze link legt met de speakers. Er is niet eens extra software voor nodig, al moet je de dongle en speakers wel even ‘pairen’ – een eenvoudig karweitje.

Wie echt tuk is op kabels hoeft trouwens niets te vrezen: op de achterkant van de WS100 zit een 3,5 millimeter stereo-ingang, zodat je ook je smartphone of tablet kan aansluiten.
 

gerelateerde items