CD-kwaliteit

Voor de draadloze transmissie van het audiosignaal maakt Monitor Audio gebruik van de SKAA-codec, die toelaat om muziek (weliswaar met ‘lossy’ compressie) te versturen in 16-bit/48 kHz-formaat. Dat moet een optimale geluidskwaliteit garanderen, met minimale vertragingen en zonder de typische beperkingen die we met draadloze audio associëren.

Daarnaast komt ook de hifi-achtergrond van het Britse merk duidelijk tot uiting wanneer je naar opbouw van deze set kijkt, met op maat gemaakte C-CAM-drivers (2x 75mm en 2x 19mm) die elk door hun eigen klasse-D versterker worden aangestuurd – goed voor een totaal vermogen van 30 watt per kanaal. Een geavanceerde DSP (digital sound processor) en hoogwaardige DAC’s (digital-to-analog converter) waken verder over de geluidskwaliteit.

En dat is er ook aan te merken, want de AirStream WS100 klinkt uitstekend. Ondanks de relatief kleine afmetingen zetten deze speakers een erg mooie laagweergave neer – diep en strak, zonder het typische ‘boom’-effect dat je weleens hoort bij PC-speakers. In het mid en hoog zit ook aardig wat pit en detail, terwijl de lossy compressie niet meteen voor een duidelijk hoorbare vermindering van de geluidskwaliteit zorgt.

Tel daar nog bij dat er aardig wat volume uit deze kleine rakkers komt, en je hebt aan de Monitor Audio AirStream WS100 een volwassen presterende all-rounder die in heel wat situaties tot z'n recht komt.
 

4/4
gerelateerde items