De AMS35i is een geïntegreerde versterker, maar aangezien het voorversterkergedeelte over gescheiden voedingen beschikt met aparte transformatorwindingen, heeft het geheel veel weg van een losse voor- en eindversterker die voor het gemak in dezelfde kast zijn gestopt.

En wat voor een kast! Het ontwerp is strak en doodsimpel, maar de superieure afwerking – alleen al die zware, heerlijk soepel draaiende volumeknop – straalt klasse uit. Maar niet alleen het voor- en eindversterkergedeelte zijn gesplitst, ook de eindtrappen zelf zijn nog eens opgedeeld in twee delen, compleet met gescheiden transformatoren.

De benaming 'klasse A' staat voor een bijzonder versterkerprincipe, dat nogal afwijkt van wat we tegenwoordig in ‘normale’ – in vakjargon klasse-A/B – versterkers zien. Kort samengevat biedt een klasse A-versterker een bijzonder geluid, dat door nogal wat liefhebbers als superieur wordt beschouwd. Maar anderzijds springen dit soort versterkers weinig efficiënt om met energie.

Het stroomverbruik bedraagt dan ook 330 watt, wat veel is voor een versterker die een vermogen van amper tweemaal 35 watt levert. De rest van de opgenomen energie wordt omgezet in heel wat warmte. Om die af te voeren zitten er royaal bemeten koelvinnen op de AMS35i, wat deels het niet onaardige gewicht van 28 kilogram verklaart.