De C565BEE doet geen moeite om indruk te maken met een frivole vormgeving. Integendeel, de nieuwe topper in de Classic Series van NAD maakt een solide maar eerder onopvallende indruk met z’n grafietzwarte voorpaneel.

Vooraan zijn de klassieke bedieningstoetsen aanwezig en valt ook de aanwezigheid van een usb-aansluiting op. Daarop kan je een USB-stick kwijt met MP3- of WMA-bestanden, waarbij de D/A-omzetter van de C565BEE de digitaal-analoogconversie van de bestanden voor z’n rekening neemt. Een iPod kan je er echter niet op kwijt. Zelf maal ik daar niet echt om, maar fanatieke iPod- of iPhone-gebruikers zijn bij deze gewaarschuwd.

De draaiknop op de voorzijde van de speler is een handige aanvulling om snel door grote muziekverzamelingen te navigeren. Tel daar nog de prima remote bij en de duidelijk gelabelde toetsen, en het mag niet verwonderen dat deze CD-speler zich eenvoudig laat instellen en bedienen.

Op de achterzijde vinden we een ruime selectie aansluitingen, waarbij vooral de optische digitale ingang opvalt. Dat maakt het mogelijk om digitale audiobronnen met een optische uitgang met de NAD te verbinden, zodat de cd-speler ook hier voor de D/A-omzetting kan instaan. Een duidelijke meerwaarde voor wie een streaming audio-oplossing zoals een Sonos, Squeezebox Classic of Wadia iPod-dock in huis heeft, maar je kan er natuurlijk ook heel wat andere bronnen op kwijt - een computer, Blu-ray-speler of settopbox bijvoorbeeld.

Op de technische fiche staan nog meer blikvangers, zoals de hoogwaardige ringkerntransformator of de vijf selecteerbare digitale filters waarmee je de audioconversie subtiel kan beïnvloeden. Ze zijn echter net duidelijk genoeg om de speler subtiel te tweaken naar eigen smaak.

De instelbare upsampling-mogelijkheden laten ook nog toe om 44,1- en 48 kHz-opnames naar 96 en 192 kHz op te waarderen, voor ze naar de twee 24-bit Wolfson DAC’s in 'dual differential'-configuratie (een voor elk kanaal) worden gestuurd.