Jamie Biesemans

IPS

Het 4,95 inch scherm is slechts een klein beetje minder goed dan de LG G2. Waarom we die vergelijking maken? Omdat de Nexus 5 zoals gezegd gebouwd wordt door LG, die net op dit moment ook een interessant topmodel in de rekken legt. 

Deze G2 heeft een prima 5,2 inch IPS-scherm, met als eigenschap dat het paneel dicht bij de onderkant van de bovenste glaslaag ligt. Bij de Nexus 5 ligt het paneel wat dieper, maar visueel is dat niet zo'n minpunt. We blijven hier praten over een zeer degelijke Full HD IPS-display van LG, een bedrijf dat ondertussen nogal expertise heeft qua IPS-technologie.

Het 4,95 inch scherm van de Nexus 5 biedt 445 pixels per inch, en dat is meer dan genoeg om een haarscherp beeld te produceren. Tekst ziet er heel aangenaam uit, waarbij je wel kan opmerken de iPhone 5s en G2 de zaken net iets mooier presenteren. Wellicht heeft dat te maken met de iets grotere afstand tussen de bovenste glaslaag en het panel bij de Nexus 5. Met kijkhoeken en kleurweergave zit het bij deze telefoon allemaal prima.

Hoewel de Nexus 5 qua prijs een middenklasser is, blijkt de gebruikte hardware toch niet bepaald low- of mid-end. De motor is een Qualcomm Snapdragon 800 SOC met een quadcore-processor aan 2,3 GHz en een Adreno 300-grafische chip. Die combinatie staat garant voor goede prestaties, ook in zware games. Met de ondersteuning van de ac-variant van WiFi, NFC, Bluetooth 4.0 en LTE is dit apparaat ook future-proof. Het enige wat wij missen is aptX, onze favoriete codec voor audio over Bluetooth (lees hier meer uitleg).

De camera in de Nexus 5 is trouwens vrij behoorlijk, met een beetje dank aan de beeldstabilisatie die de Nexus 5 deelt met de G2. De 8-megapixelsensor kan goede resultaten afleveren, al vonden we het scherpstellen soms wel behoorlijk traag in minder goede lichtomstandigheden.

gerelateerde items