Jamie Biesemans

Conclusie

Er zijn niet veel vlakken waar de Nexus steken laat vallen. Ja, het biedt een sobere ervaring, zonder extra Dropbox- upgrades of unieke apps. Maar dat is een pluspunt, geen minpunt. Kitkat is toch wel een significante sprong vooruit qua gebruikerservaring en esthetiek.

Dat de Nexus 5 de allernieuwste Android draait en normaal gezien als eerste alle toekomstige updates krijgt, lijkt misschien enkel relevant voor techies. Maar eigenlijk is dat voor iedere gebruiker een goede zaak.

Wat wel opvalt is dat de batterij van de Nexus minder lang meegaat dan een aantal andere toptelefoons die we recent getest hebben, zoals de LG G2 en Samsung Galaxy Note 3. Dat heeft wellicht alles te maken heeft met de kleinere capaciteit van de batterij van de Nexus 5. Maar het is ook niet zo dat de autonomie buitengewoon klein is.

Gegeven de prijs van de Nexus 5 is de conclusie snel gemaakt: dit toestel verdient een aanbeveling. Wellicht zou de Nexus 5 zelfs aan een hoger prijspunt goed scoren, en nu is het een no-brainer.

De Google Nexus 5 was de Beste Koop in het dossier premium-smartphones in FWD50. 

Jamie Biesemans

4/4
gerelateerde items