Stiekemerds die wel muziek willen op het terras of in de tuin maar geen boodschap hebben aan zichtbare luidsprekers of audio-apparatuur, hebben aan deze PS6Si van Niles Audio een interessante oplossing.

De PS6Si lijkt namelijk gewoon een terracota bloempot zoals zoveel andere, en kan ook daadwerkelijk gebruikt worden om plantjes in te zetten. Maar in de onderste helft huisvest hij een heus luidsprekersysteem. In werkelijkheid is de PS6Si trouwens opgetrokken uit polyester, maar dat is er echt niet aan te zien.

Op de foto’s valt het zo direct niet op, maar vergis je niet: de PS6Si is een grote knaap. Hij heeft bovenaan een diameter van ruim 48 centimeter, en is ook nog eens 48 centimeter hoog. In dat opzicht is de PS6Si dus allesbehalve onopvallend. Het gedeelte waar je aarde in kwijt kan is maar zo’n 20 centimeter diep. Op die diepte wordt het plantaardige immers van het muzikale gescheiden door een tussenschot.

De PS6Si is een passief stereoluidsprekersysteem, dat is opgebouwd uit een naar beneden gerichte, 6,5-inch grote polypropyleen woofer – een techniek om zoveel mogelijk laag te produceren – en twee zijwaarts gerichte midhoogeenheden met een diameter van een inch.

Het opgewekte geluid straalt naar buiten doorheen de ventilatieroosters die rondom de pot aangebracht zijn. Technisch gezien is dit dus een stereoluidsprekersysteem, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je op een echt stereobeeld moet rekenen. Als je dat wil, dan zal je toch echt twee bloempotten moeten aanschaffen.