Toon alles (6)
Bart Stoffels

Groter scherm

Terug naar het scherm. Het AMOLED-scherm met ClearBlack-filter blijft een pareltje. Het is niet alleen een flink stuk groter dan het 3,7 inchscherm van de Lumia 800, de pixels komen nu ook in een RGB- in plaats van een pentile-layout wat in theorie een scherper beeld oplevert. En inderdaad, tekst op websites is net wat beter leesbaar, maar ook niet meer dan dat.

 

We moeten er ook meteen bij zeggen de schermresolutie bleef steken op dezelfde 800 bij 480 pixels als bij de Lumia 800. Een beperking van Windows Phone waar Nokia weinig aan kan doen. Wel ging de kleurweergave er op vooruit: wit is nu ook echt wit, en kleuren zijn veel minder gesatureerd dan bij de Lumia 800.

Nokia Lumia 900 naast de Lumia 800

 

Het blijft dus een topscherm, maar niet zonder praktische gevolgen. Tijdens onze testperiode merkten we dat navigeren doorheen de voornamelijk tekstgebaseerde menu’s van Windows Phone net iets minder vlot verliep dan op de Lumia 800. Er zijn gewoon meer duimvegen nodig om te scrollen. Overigens voorzag Nokia het scherm van de Lumia 900 niet van fraaie afrondingen aan de schermranden. Dat vonden we net een onderscheidend ontwerpdetail bij de Lumia 800.

gerelateerde items