Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Acht is het nummer

De Lumia 920 is een van de eerste smartphones met Windows Phone 8, na de HTC 8X en 8S. In tegenstelling tot Android is Windows Phone heel consequent qua presentatie. De software-ervaring op pakweg de HTC 8X en Lumia 820 is heel gelijkaardig aan die op de Lumia 920. En dat betekent dat je bij het kiezen van een Windows Phone-telefoon eigenlijk je beslissing sterk kan laten afhangen van de hardware.

Gelukkig heeft Nokia voor de Lumia 920 voor voldoende troeven op dat gebied gezorgd. Als nieuw topmodel van Nokia is deze smartphone van de nieuwste snufjes voorzien, met als grootste aantrekkingspunt een mooi 4,5 inch scherm waarop 1.280  x 768 pixels tonen.

Typisch aan de Lumia-reeks is dat de display bij non-actief zeer zwart oogt en naadloos aansluit aan het zwarte kader er rond. Het geheel integreert mooi in de rest van de behuizing, die overigens in allerlei felle kleuren te krijgen is.

Nokia maakt zo een straffe designstatement tegenover het koele wit of zwarte aluminium van de iPhone. Ons testtoestel was bijvoorbeeld Ferrari-rood, wat best wat reacties – positief en negatief – opriep.

De behuizing zelf is volledig uit één stuk glimmend plastic, met afgeronde zijkanten. De eerste Lumia 800 had een gelijkaardig ontwerp, maar die polycarbonate, matte behuizing kwam naar ons gevoel luxer over. Met een gewicht van 185 gram is de Lumia 920 ook relatief zwaar – maar het is dan ook een omvangrijke smartphone.

gerelateerde items