Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Pureview

Als er één reden is waarom je de Lumia 920 zou kopen, dan is het wel de camera. Smartphones zijn al langer geduchte concurrenten voor compactcamera’s en zelfs videocamera’s, maar deze Nokia heeft nog wat extra snufjes aan boord die het echt met kop en schouders boven de concurrentie doet uitsteken.

Die snufjes dragen de naam ‘PureView’, een verwijzing naar een andere Nokia die kon pronken met een spectaculaire 41 megapixelsensor die verrassend sterke foto’s kon voorleggen door pixels samen te voegen. De Lumia 920 bezit die technologie niet.

Wel beschikt het over een optische beeldstabilisatie die zeer goed werkt in combinatie met de 8,7 megapixelcamera. Het is vooral doeltreffend bij video; we maakten enkele filmpjes en de resultaten waren indrukwekkend. De camera werkt ook vrij goed bij minder licht, al zijn de resultaten nu ook niet zo spectaculair als sommigen beweren. Hieronder zie je een demofilmpje die de collega's van ZDNet maakten.

Een interessant gegeven is dat de basiscamerafunctie uitgebreid kan worden door ‘lenzen’. Het zijn eigenlijk stukjes software die je apart downloadt; sommigen zijn ook uniek aan een merk. Zo verschaft Nokia een lens om een geslaagde groepsfoto te creëren uit meerdere shots.

gerelateerde items