Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Scheutjes Nokia

Wat is dan het unieke dat de Lumia 920 biedt ten opzichte van andere Windows Phone 8-telefoons? Naast de hardware (voornamelijk camera en groter scherm) heeft Nokia een paar sterke pluspunten.

Het belangrijkste is ongetwijfeld Nokia Drive, een volledig navigatiepakket met wereldwijde kaarten. Gratis. Er is ook de OV Reisplanner, een app die je vliegensvlug via openbaar vervoer naar een bestemming kan leiden. Maar het werkt maar half: hoewel de app stelt data van de NMBS te gebruiken, krijg je enkel aanwijzingen van De Lijn. En in Nederland werkt het helemaal niet.

Leuker is Nokia City Lens, een augmented reality-app die je via het camerabeeld de weg toont naar restaurants en zo in de buurt.

Vrij uniek is ook dat je de Lumia 920 draadloos kan opladen, volgens hetzelfde principe van een elektrische tandborstel. Je legt de telefoon gewoon neer op de laadoppervlakte om het te laden, zonder dat je een kabel in de telefoon moet steken. De Lumia 920 kan dit out-of-the-box, bij lagere modellen moet je een aparte hoes aanschaffen.

gerelateerde items