Minuscuul pronkstukje

NuForce levert de Cube af in een klein doosje waarin een plastic case zit. De Cube zit daarin verankerd alsof hij op een voetstukje in een etalage staat te pronken. En dat mag ook wel, zo blijkt al snel wanneer we het kubusje uit de verpakking bevrijden.

De hele behuizing - uitgevoerd in metallic blauw bij ons testexemplaar, maar er zijn verschillende kleurtjes verkrijgbaar (zwart, zilver, rood en blauw) - is immers opgebouwd uit duurzaam metaal, wat meteen voor een premium gevoel zorgt. Een duidelijk verschil met de plastic speakertjes voor onderweg die je voor een paar tientjes in huis haalt.

Ook de afwerking ziet er prima uit. Op de voorzijde is zelfs een klassieke speakerafdekking uit stof gebruikt, al zit daar wel een harde grille achter. Ongetwijfeld geen slecht idee met het oog op de duurzaamheid van de Cube, wanneer je hem overal mee naartoe sleurt. 

Dat laatste kan trouwens perfect, want ook een ingebouwde batterij ontbreekt niet op het appel. Volgens NuForce zou die de Cube tien uur lang van stroom kunnen voorzien. Die claim lijkt alvast redelijk accuraat, want bij onze test hield de Cube het telkens minimaal 8 uur vol met een opgeladen batterij.

Sluit je de kleine duivel-doet-al aan op een laptop via de USB-poort, dan haalt de Cube daar zijn stroom uit. De batterij wordt dan ook meteen opgeladen, wat weergegeven wordt door een rood knipperende LED die achter de stoffen afdekking verstopt zit.

gerelateerde items