Zullen we maar meteen beginnen met de meest subjectieve uitspraak die we over deze streamer gaan doen? Oké, bij deze dan: de Olive 06HD is een bloedmooi en uiterst sexy apparaat. En dan is het ook nog zo dat het apparaat ‘in the flesh’ een stuk fraaier oogt dan op foto. 

De 06HD is trouwens ook een eindje dieper dan je zou verwachten. Wel zorgt de eigenheid van het ontwerp ervoor dat je deze Olive niet zomaar kan combineren met andere audioapparatuur. Vooral de schuin aflopende zijkanten zijn daar verantwoordelijk voor.

Op de voorzijde zit een CD-sleuf – de knalgroene omlijsting maakt dat je er niet zomaar naast kan kijken – en een full-size hoofdtelefoonuitgang met een eigen volumeregeling.

Over naar de achterzijde. Het aansluitveld aldaar is niet van de poes. Links zit een stroomaansluiting – in dit segment verwacht je een losse stroomkabel en die krijg je dan ook – met een aan/uit-schakelaar ernaast. Dat vinden we eigenlijk niet zo handig: we hebben toch echt liever dat knoppen en schakelaars die je regelmatig gebruikt vooraan zitten.

De digitale uitgangen bevinden zich in het midden. Je krijgt hier een 24K vergulde coaxiale uitgang, een Toslink-exemplaar en zelfs een Neutrik AES/EBUuitgang. Dat je het aantal apparaten waar je met zo’n AES/EBU-uitgang terecht kan op één hand kunt tellen is
jammer, maar dat kunnen we de Olive moeilijk aanwrijven. 

We vinden het wel jammer dat de Olive 06HD geen digitale ingangen heeft. Aan de andere kant kan je je natuurlijk wel afvragen wat voor apparaat je daar dan op zou moeten aansluiten? Een CD-speler alleszins niet, want die zit al ingebouwd in de 06HD.

Rechts zitten de analoge uitgangen. Je krijgt een stereopaar op cinch – ook weer verguld – en een paar gebalanceerde XLR-uitgangen. Mooi zo. Naar de onderkant toe zitten nog eens zes aansluitpoorten: USB, twee aansluitpunten voor externe Wi-Fi-antennes, HDMI, ethernet en een IR-ingang.