Vernieuwende mogelijkheden

Minstens even interessant zijn de features die onder de kap van deze Onkyo TX-NR616 schuilgaan. Sinds dit jaar bieden heel wat Onkyo’s bijvoorbeeld InstaPrevue aan, een picture-in-picture functie die je in een thumbnail een snelle preview gunt op het beeld van de aangesloten bronnen.

Ook de videosectie komt bovengemiddeld flexibel voor de dag. Zo maakt de Qdeo-scaler het niet alleen mogelijk om videostromen om te zetten naar HDMI-niveau, maar kan hij beelden ook upscalen tot 4K-resolutie. Niet dat je momenteel al veel hebt aan 4K-upscaling, maar het geeft wel een indicatie van de
rekenkracht van deze chip.

Netwerkmogelijkheden? Ook die zijn er bij de vleet, met internetradio (vTuner), audiostreaming (met ondersteuning voor onder meer FLAC en Ogg, maar geen ALAC) en toegang tot een resem internetdiensten. Wie een (betalend) abonnement heeft op een muziekdienst zoals Spotify, Simfy, Aupeo, Last.fm of MP3tunes kan die deuntjes daarmee rechtstreeks naar de huiskamer halen. 

Erg compleet, met andere woorden, al moet je het wel zonder AirPlay stellen. Leuk om zien is dat alles ook lekker direct reageert, zonder haperingen of wachttijden nadat je een commando geeft. 

Wel van de partij is een Android- en iOS-app waarmee je deze Onkyo kan bedienen. Het is wat ons betreft dé beste app die we tot nu toe zagen voor een AV-receiver: niet alleen biedt ze een intuïtief en overzichtelijker alternatief voor de meegeleverde klassieke afstandsbediening, ze biedt ook enkele extra mogelijkheden. Dankzij de ingebouwde mediaserver kan je bijvoorbeeld bestanden die op je telefoon of tablet staan eenvoudig naar de Onkyo sturen – een leuke extra. 

gerelateerde items