THX-gecertificeerd én foolproof

Zoals we in het verleden al vaker aanhaalden, is een correcte set-up onmisbaar om het volle potentieel uit je AV-receiver te halen. Onkyo maakt dit makkelijker met een gebruiksvriendelijke procedure waarbij on-screen menu’s je door de luidsprekerconfiguratie gidsen met grafische én tekstuele uitleg.

Eigenlijk valt hier bijzonder weinig op aan te merken, ware het niet dat Pioneer (met de AVnavigator-software), Marantz en Denon (met on-screen menu’s) bewijzen dat het nog iets uitgebreider én gebruiksvriendelijker kan.

Voor de afstelling van de speakers is er Audyssey 2EQ, een wat minder krachtige variant van het systeem dan bij de gelijkaardig geprijsde Marantz NR1603 en Denon AVR-2113. De meetresultaten zijn ook iets minder nauwkeurig, al zijn ze nog steeds meer dan bruikbaar als we instelling van de sub zelf een beetje bijregelen.

Daarbij merken we dat ook de gewone menu’s visueel en structureel top zijn. Die lijn zet zich door bij dagdagelijks gebruik, waar een duidelijke, transparante GUI op het scherm verschijnt wanneer je het volume of de luisterstand aanpast.

Eveneens erg handig is de homeknop op de remote. Die brengt je meteen weer bij het beginmenu, moest je je weg toch even kwijtraken tussen de talrijke opties.
 

gerelateerde items