Gamen op het groot scherm van je televisie is bijzonder leuk en er zijn mogelijkheden genoeg om dat te realiseren. De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk een spelconsole in huis halen. Je sluit een Xbox of PlayStation aan en je bent vertrokken. Maar ook je Android of iOS-games die op je smartphone of tablet staan, kan je via respectievelijk Miracast of AirPlay op je televisie spelen.

Wil je helemaal geen andere apparatuur gebruiken en is je televisie vrij recent, dan vind je op het smart tv-platform ook heel wat games. Al moeten we daar wel bij zeggen dat die games vooral voor de allerjongsten bedoeld zijn, en grafisch zelden kunnen overtuigen. Er is verbetering merkbaar, maar het blijft toch een povere vergelijking met de andere platformen. De reden daarvoor is vrij eenvoudig: games nemen heel veel schijfruimte in en eisen behoorlijk wat grafische rekenkracht. En alhoewel televisies steeds meer opslag krijgen en krachtiger worden, zitten ze nog ver van de prestaties van een doorsnee computer of spelconsole.

Het is net daar dat Onlive een oplossing voor biedt. Onlive is een ‘Cloud Gaming’ dienst. De games draaien niet lokaal op je televisie maar op de krachtige servers van Onlive. Het aanbod van Onlive bevat dan ook heel wat titels die je tot hier toe enkel op PC kon spelen. Jouw commando’s gaan via het internet naar de gameserver, en de gameserver toont je live de beelden van het game. In praktijk komt er dus eigenlijk een videostream binnen, iets waar een televisie perfect mee kan omgaan.

De Philips televisies (van 2014) die uitgerust zijn met Android beschikken allemaal over Onlive. Om aan de slag te gaan heb je enkel een controller nodig, en een degelijke internetverbinding.