Eigenlijk moet je bij de Opalum FLOW.1010 zo'n beetje alles wat je weet over luidsprekers helemaal vergeten en opnieuw beginnen.

Een voorbeeld? Volgens de klassieke opvattingen is er een rechtstreeks verband tussen het volume van de luidsprekerkasten en de laagweergave. Met andere woorden: uit kleine luidsprekers krijg je geen volwaardige bas te horen. Niets geheimzinnigs aan, gewoon pure fysica. Niet dat de Opalum de fysicawetten naast zich neer kan leggen, maar ze hebben wel een slimme workaround bedacht. Of toch enigszins.

De FLOW.1010 is namelijk specifiek ontworpen om aan de muur te worden gehangen. Je moet hem zelfs aan de muur hangen, anders blijft hij niet eens staan. Maar daarvoor profiteert het systeem wel mooi van het 'boundary gain' effect. De aanwezigheid van de muur zorgt met andere woorden voor een sterke toename van de laagweergave. Of dat genoeg is om het kleine kastvolume te compenseren is daarmee nog niet gezegd, maar het geeft wel aan dat ze er bij Opalum originele ideeën op nahouden.