Gewoonlijk testen we een av-product dat ons interessant lijkt, en beschrijven we daarna wat er goed en minder goed is bij dat toestel. Dat is dit keer niet anders, maar
de mensen van NuForce zijn ons in dit geval voor geweest.

Ze bekeken de Oppo BDP-93 Blu-ray-speler in detail en kwamen tot de conclusie dat dit een fijne videospeler is. De geluidskwaliteit van de Oppo is volgens NuForce echter voor verbetering vatbaar, enerzijds door de beperkte kwalititeiten van het analoge gedeelte en anderzijds door een te hoge portie jitter. Meteen ook de reden waarom NuForce besloot om het apparaat stevig te modificeren, waardoor de bovenstaande problemen tot het verleden zouden moeten behoren.

Een beetje verwarrend voor de eindgebruiker is dat ze dat in twee etappes doen. Zo kan je de ‘gewone’ NuForce Edition van de BDP-93 kopen (1.199 euro) – die een opgewaardeerde DAC-sectie heeft en verbeterde analoge circuits – of je kan meteen kiezen voor de NuForce Extreme Edition (1.499 euro). Bovenop de eerdere modificaties, beschikt die laatste ook nog eens over een verbeterde klok. Die moet timingfouten in de digitaal-analoogomzetting minimaliseren, om op die manier storende jitter tot een minimum te herleiden.

Maar wij hebben dus de, euh... gewone NuForce-versie van de BDP-93 op bezoek.