Hoorbare modificaties?

NuForce blijft een beetje op de vlakte over de precieze aard van de modificaties. Over de D/A-conversie horen we bijvoorbeeld dat de originele Cirrus Logic CS4382-chip nog steeds gebruikt wordt. Andere informatie daaromtrent krijgen we niet te pakken.

Voor het analoge gedeelte is de omvang van de veranderingen duidelijker in kaart te brengen. Er is sprake van een hoogwaardige voeding, geavanceerde analoge filters die faseverschuiving voorkomen en kwalitatief hoogstaande op-amps.
 


Dat brengt ons bij de op één na belangrijkste vraag van dit stuk: hoe klinkt de Oppo BDP-93 NuForce Edition? Om dat na te gaan koppelen we hem aan een Ayre Evolution AX-7e stereoversterker, die op zijn beurt een paar Klipsch Palladium P39F’s aanstuurt.

De NuForce Edition is specifiek getuned om een buizenachtig geluid neer te zetten, en dat lukt hem aardig. De klank is enigszins aan de warme kant en klinkt stressvrij, clean en natuurlijk. Via zijn analoge uitgangen klinkt deze NuForce Edition lichtjes beter dan wat we gewend zijn van het analoge uitgangsssignaal van de meeste andere spelers, maar uitgesproken groot zijn die verschillen nu ook weer niet. Je moet al een degelijke geluidsset en een stel getrainde oren hebben om de verschillen echt naar waarde te kunnen schatten.

Voor de volledigheid hebben we ook nog eens gekeken naar de videoprestaties van deze Oppo. En die zijn helemaal top. Maar aangezien NuForce die ongemoeid liet, is dat net zo goed een pluim op de hoed van de normale Oppo BDP-94.

De Oppo ondersteunt daarnaast ook heel wat bestandsindelingen voor het afspelen van je  multimediabestanden, zowel via usb als de netwerkaansluiting. Hij heeft zelfs een snelle eSATA-aansluiting op de achterzijde, mooi meegenomen als je een geschikte harde schijf met de Oppo wil verbinden voor het afspelen van je mediabestanden.

 


 

gerelateerde items