Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

3D-XL: Niet voor alle projectoren

Laat ons maar meteen enkele illusies uit de wereld helpen: de Optoma 3D-XL maakt niet van elke projector een 3D-projector. Alleen DLP-projectoren die '3D Ready' zijn en gebruikmaken van DLP-link komen in aanmerking. Dat zullen bovendien enkel 720p projectoren zijn, of XGA- (1.024x768) en WXGA- (1.280x800) toestellen. Je vindt ze meestal in het ‘business’ of ‘education’-aanbod van fabrikanten.

Toch houdt Optoma nog een slag om de arm, want de compatibiliteitslijst op hun website bevat naast merkeigen modellen maar een beperkt aantal projectoren van andere fabrikanten. Informeer je dus goed als je een 3D-XL in huis wil halen om je huidige DLP-projector klaar te stomen voor 3D-projectie.

Een bijkomend aandachtspunt is het beeldmateriaal: de 3D-XL zet immers geen 2D-beelden om naar 3D. Je moet dus over een 3D-bron beschikken, zoals een 3D Blu-ray speler, de PS3 of een settopbox voor digitale televisie. Bovendien ben je verplicht om 3D-bronmateriaal gebruiken: een 3D Blu-ray schijf, een 3D-game of – in het geval van een settopbox – een kanaal dat uitzendt in 3D.

gerelateerde items