Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Conclusie

Met de Optoma 3D-XL en HD67N levert Optoma als eerste een set die je voor minder dan 1.000 euro laat genieten van 3D op een (erg) groot schermformaat. Dat is een puike prestatie, die meteen voor een prima instap zorgt in de wereld van 3D-projectie.

Over het 3D-effect zelf zijn we alvast erg enthousiast - de Optoma-set doet het echt prima op dat vlak.

Perfect is deze combinatie echter niet. Zo vergt de installatie wel wat oefening, zeker het veranderen van de ‘3D sync’. Eens je beelden op het scherm te zien krijgt, loopt het meestal wel los. Tijdens onze testen verloor de 3D-bril ook twee keer z'n sync met de projector, waardoor je gedurende een seconde een huppelende regenboog in beeld krijgt.

De algemene beeldkwaliteit is gemiddeld, en bij 3D-beelden verlies je wat kleurintensiteit en - vooral - veel helderheid. Daardoor is de HD67N/3D-XL-combinatie onbruikbaar voor 3D in een woonkamer die niet aangepast (lees: compleet verduisterd) is.

Je kan dit wel ten dele opvangen door het beeld iets minder groot te projecteren. In onze opstelling mikten we op een twee meter breed beeld, maar bij een beeldbreedte van 1,5 meter zal het resultaat ongetwijfeld al behoorlijk wat beter zijn.

gerelateerde items