De Optoma HD87 is niet veel breder of dieper dan gelijkaardige projectoren, maar het toestel valt wel behoorlijk hoog uit. Achteraan vind je een enorm uitgebreide selectie aansluitingen, inclusief besturing en twee 12-volt triggers. Je zal alvast geen problemen hebben om verschillende bronnen aan te sluiten.

Om de plaatsing te vergemakkelijken biedt Optoma drie verschillende lenzen aan. We testen het toestel met de standaard lens, die over een beperkte zoomfactor van 1,25x beschikt. Kan je de opstelling niet klaren met deze lens, dan kies je voor een combinatie met de short-throw uitvoering zonder zoom (3.999 euro) of de long-throw met een zoom van 1,5x (3.499 euro).

De verticale lensshift is degelijk, maar horizontaal zijn de mogelijkheden beperkter. Het toestel moet dus toch redelijk centraal voor het scherm staan.

Echt stil is deze Optoma HD87 niet te noemen, zeker niet met lamp in ‘Bright’-mode. Hou er ook rekening mee dat de warme lucht achteraan uitgestoten wordt en je het toestel dus best niet met de rug tegen een muur plaatst.