Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Beeldkwaliteit

Onze tests voeren we uit met de ‘Referentie’-preset, aangezien die de normen het dichtst hoort te benaderen. De resultaten zijn uitstekend. De kleuren zijn bijna perfect, met uitzondering van groen dat er veel te donker uitziet. De grijsschaal is perfect in balans.

De lichtopbrengst is fatsoenlijk in deze modus, al valt ze ver onder de geadverteerde waarde. Hier hadden we iets meer verwacht. De zwartwaarde is goed, en de beelden zijn dan ook erg aangenaam om zien, met een goed contrast en flink wat zwartdetail. Met de dynamische iris kan je het contrast nog verbeteren. De werking ervan is perfect: ze produceert geen lastige geluidjes en vertoont geen helderheidssprongen.

De beeldverwerking toont wat kleine fouten in de de-interlacing, en af en toe zien we duidelijke trapeffecten in de bijna horizontale lijnen. Het lijkt ons beter om voor die taak te vertrouwen op een moderne Blu-ray-speler. De projector zorgt wel voor een prima ruisonderdrukking. Met de 'PureMotion'-instelling garandeert de HD87 natuurlijke bewegende beelden, maar de bewegingsscherpte gaat er niet echt op vooruit. Die is matig, wat bij snel bewegende beelden voor een duidelijk detailverlies zorgt.
 
De 'Cinema1'-stand is naar onze smaak nogal donker en vlak. 'Cinema2' lijkt ons een betere keuze, zeker als je de projector niet in een volledig verduisterde ruimte opstelt. De kleuren zijn net wat feller (al vallen ze buiten de norm) en het beeld is helderder, zonder evenwel aan zwartwaarde in te boeten.

gerelateerde items