Toon alles (4)
Eric  Beeckmans

Het mag wat sneller

De remote is indrukwekkend en voor een Blu-ray-speler vrij uitgebreid. Hij kan met een druk op de knop verlicht worden, wat handig is in een donkere thuiscinema. Naast de gebruikelijk toetsen hebben ook heel wat bronnen zoals Miracast, DLNA en internettoepassingen een eigen toets. Onderaan zorgen vier aparte toetsen voor snelle toegang tot de vele beeld- en geluidsinstellingen.

De menu’s van de speler zijn prima onderverdeeld, maar erg technisch. Dat valt mee in de ‘setup’ menu’s waar de meeste zaken duidelijk zijn, of op automatisch ingesteld kunnen worden. In de beeld-menu’s slingeren er te veel technische termen rond zonder een woordje uitleg. Luma en chroma zijn niet echt consumentvriendelijke termen bijvoorbeeld. Dit is duidelijk een speler bedoeld voor de AV-enthousiasteling.

Schakelen tussen verschillende menu’s, maar ook reageren op de remote duurt soms net iets te lang. In sommige gevallen worden snel achtereenvolgende toetsaanslagen genegeerd, wat het aanpassen van sommige instellingen tot een geduldwerk maakt.

gerelateerde items