Toon alles (4)
Eric  Beeckmans

Struikelende mediaspeler

Voor deze prijs verwachten we toch ook een goede mediaspeler. Helaas laat de DMP-BT700 op dat vlak nogal wat steken vallen. De speler ondersteunt bijvoorbeeld geen Divx, wel xvid. Wat erger is, de speler lijkt geen HEVC-codec aan boord te hebben. De handleiding lijst alle codecs en we vinden hem er niet tussen. Ook onze testsamples speelt hij niet af. Verder werden sommige van onze mp4-testbestanden geweigerd en loopt het mis met de meeste ondertitels. Alhoewel we duidelijk zien dat de speler de ondertitels herkent, ze verschijnen niet op het scherm.

Ook op audiovlak zouden we verwachten dat alle mediaformaten ondersteund worden. Maar dat blijkt niet het geval. De klassieke lossy bestandsformaten spelen perfect af, maar hoewel cd-kwaliteit en hi-res FLAC’s afspelen, is dat niet het geval bij Apple Lossless. Bijna niemand luistert naar SACD’s, maar toch was het fijn geweest als deze mogelijkheid present was.

Je krijgt er ook het Panasonic internet-platform bij, met een aantal extra video on demand- en audiodiensten. Echter zonder hoogvliegers, al is er wel ondersteuning voor 4K via YouTube. Maar Netflix in 4K moet je dus niet verwachten, vermits de HEVC-codec ontbreekt. Dat is een vreemd gebrek voor een speler die zich aan de top positioneert, met 4K-upscaling en een HDMI 2.0 uitgang. 

gerelateerde items