Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Extra's

Op dit instap UHD-model moet je het stellen zonder satelliet-tuner. Panasonic liet ons weten dat het toestel theoretisch wel 4K-uitzendingen aan kan, zolang die in H.264 gecodeerd zijn, vermits HEVC-ondersteuning ontbreekt. Garanties zijn er echter niet zolang er geen standaard vastligt voor Ultra HD uitzendingen. Door het ontbreken van HEVC speelt de televisie ook geen 4K-content via Netflix. En ook de ingebouwde mediaspeler weigert 4K-video. 4K-foto’s worden gedownscaled naar Full HD en dan opnieuw geupscaled, zodat je heel wat detail verliest. Voor een echte 4K-beleving blijft het dus wachten op een externe mediaspeler/streamer.

Het toestel is wel behoorlijk uitgerust met allerlei extra’s. Met ‘TV Anywhere’ kijk je op je smartphone of tablet naar de zenders die je ontvangt via de ingebouwde tuner, zolang die onversleuteld zijn. De mediaspeler doet het uitstekend, zowel via USB als DLNA. Enkel Divx-ondersteuning ontbreekt.

Er is een vrij ruim Smart TV aanbod, met onder ander Netflix, Youtube, Vimeo, Dailymotion, Deezer, Aupeo en Muzu. Voor het gemak kan je zelfs een toetsenbord en/of muis aansluiten via Bluetooth.

gerelateerde items