Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Beeldverwerking

Als je van zachte, subtiel gedetailleerde beelden houdt, dan is deze Panasonic een uitstekende keuze. De Ultra HD upscaler levert vlekkeloos werk, maar waar andere merken soms kiezen voor een iets agressievere aanpak en detail soms vrij sterk benadrukken, is dat hier absoluut niet het geval. Met behulp van de ‘resolution remaster’ instelling kan je detail heel licht accentueren, maar dat was zo subtiel dat je veelal weinig effect zal merken. Maar dat is zeker geen nadeel, de beelden zijn een lust voor het oog.

Het toestel herkent snel en moeiteloos de belangrijkste film- en videoframerates en koppelt dat aan uitstekende deinterlacing. Kameffecten of trapjesvorming op schuine lijnen zijn daardoor zo goed als onbestaande. De ruisonderdrukking werkt willekeurige ruis bijna volledig weg. Compressieruis, te herkennen aan blokvorming, verwijder je met de ‘MPEG remaster’ instelling. Ook die doet zijn werk erg efficiënt, enkel bij ernstig vervuilde bronnen is de prestatie iets zwakker. We zetten beide instellingen op ‘minimum’, maar de ‘auto’ stand levert goede resultaten als je iets minder ruis wil zien.

De bewegingsscherpte van de CX800 is top. Wie zo veel mogelijk detail wil zien in snel bewegende scenes stelt ‘Intelligent Frame Creaton’ in op ‘middel’ of hoger. De maximum stand garandeert perfect vloeiende beelden, en slaagt er zelfs in om dat met bijzonder weinig beeldartefacten te doen. Wie een hekel heeft aan motion interpolation kan kiezen voor de laagste stand.

gerelateerde items