Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

HDR, extra kleuren en geluid

Panasonic maakt geen gebruik van quantum dots, maar gebruikt een nieuw soort witte led. Ook daarmee claimen ze een breder kleurbereik, tot 98% van het DCI-palet dat gebruikt wordt in de cinemazalen. Helaas, onze metingen tonen aan dat de televisie niet verder geraakt dan 82% van DCI. Licht teleurstellend, maar zeker geen probleem, gezien er toch nog geen content is die deze kleuren nodig heeft.

En hoe zit het met HDR? Ook daar belooft Panasonic dat het mits een firmware upgrade zijn 4K Studio Master Processor kan aanpassen om nieuwe HDR standaarden te ondersteunen. Met de piekhelderheid zit het alvast vrij goed. We konden een maximum van 416 nits meten, en met behulp van de Dynamic Range Remaster functie kregen we dat zelfs opgetrokken tot 563 nits. Een eindje achter de topprestatie van de Samsung JS9500, maar toch erg respectabel, en voldoende voor HDR.

Over de klankprestaties van de CX800 kunnen we kort zijn. Krachtig geluid, prima detail, een goede baspartij, kortom, alles om je dagelijkse portie televisie te ondersteunen. Wie de kamer wil doen daveren van explosies, of de subtiele details in een klassiek concert wil beluisteren, die moet uiteraard toch beroep doen op een externe geluidoplossing.

gerelateerde items