Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Extra's

De Panasonic TX-55CX800 is voorzien van een flinke scheut extra’s. Je beschikt alvast over een dubbele tv-tuner, met dubbel CI+-slot. Opnemen naar een externe USB harde schijf en tegelijk een ander kanaal bekijken is dus perfect mogelijk. De elektronische programmagids is een van de onderdelen die een beetje gedateerd ogen, maar verder wel prima werkt. Met behulp van ‘In House TV Streaming’ kan je kanalen die onversleuteld beschikbaar zijn met behulp van DLNA naar andere apparaten in huis streamen. Niet zo zinvol in Vlaanderen, waar op de VRT na alles versleuteld is, maar best handig in Nederland.

De mediaspeler deed het prima in onze testen. Hij ondersteunt alle belangrijke audioformaten. Bij de videotesten liet hij wel een steekje vallen aangezien je geen DTS-soundtracks kan aanbieden. De HEVC codec voor Ultra HD content is uiteraard aanwezig, maar ook daar bleek de ondersteuning nog niet feilloos.

En hoe zit het met het app-aanbod op Firefox OS? Dat is uitstekend. Netflix, YouTube, Deezer, en een hele reeks andere apps staan voor je klaar. Het game-aanbod kan zeker nog wat verbeteren, zeker nu er stevige concurrentie op komst is van Android. Maar je start absoluut niet met een leeg platform en als Panasonic ook een goed game-aanbod kan versieren, ziet de toekomst voor Firefox OS er goed uit.

gerelateerde items