Maar het gaat verder dan dat. Deze ET5-reeks biedt namelijk 3D met passieve brillen aan, een systeem dat tot voor kort door Panasonic inferieur werd bevonden aan hun 3D-systeem met actieve bril. De fabrikant wil daarmee duidelijk een graantje meepikken
van het succes van passieve 3D. De ET5-reeks is momenteel overigens wel de enige Panasonic met passieve 3D.

Bij het hoger gepositioneerde model, de ET50, krijg je opnieuw actieve 3D, een hogere score voor bewegingsscherpte en de mogelijkheid om via USB op te nemen naar een harde schijf. Een reeks lager, bij de E5, ontbreken 3D en een webbrowser dan weer volledig en geef je nog meer bewegingsscherpte prijs.

Het design doet nogal ongeïnspireerd aan; er is gekozen voor functie boven vorm. Het sober donkergrijs kader heeft als enige accent een plexiglazen rand, en de voet is zo eenvoudig mogelijk uitgevoerd.

Achteraan vinden we een goede selectie aansluitingen, allemaal naar achter en naar onder gericht. Voor de Scart- en component video-aansluitingen is er een verloopstekker voorzien. Het toestel tegen de wand monteren zal dus niet al te veel problemen opleveren.

Bij de bediening scoort Panasonic zoals gebruikelijk goed. De remote ligt aangenaam in de hand en gebruikt voor de belangrijkste functies grote, duidelijke toetsen. Via de Viera Tools-knop krijg je snel toegang tot alle extra contentbronnen. De eenvoudig ogende Panasonic-menu’s laten een vlotte navigatie toe en zijn goed georganiseerd. Een iets moderner kleedje zou hen nochtans niet mis staan.