Toon alles (11)
Eric  Beeckmans

Lekker vlot op internet

Panasonic heeft flink gesleuteld aan de mediaspeler, en die ziet er dan ook prima uit. Hij kan overweg met alle belangrijke audioformaten, inclusief FLAC, wat toch nog zeldzaam is. Om de muziekspeler echt perfect te maken moet Panasonic enkel nog wat betere ondersteuning voorzien voor het uitlezen van tags, want enkel mp3-tags worden nu correct gelezen.

Ook de videospeler komt prima uit de verf. Alleen bij sommige HD DivX-bestanden noteren we een synchronisatieprobleem, maar voor de rest kan je er zowat alles op afspelen, inclusief ondertitels. Opvallend is dat de ET5 die goede resultaten zowel via USB als DLNA kan voorleggen. 

De televisie beschikt over een DVB-T/C-tuner, maar niet over een satelliettuner. Ook opnemen via USB naar een harde schijf ontbreekt in de featurelijst. 

Het internetplatform, Viera Connect, is wel volledig aanwezig en dankzij ingebouwde Wi-Fi is het eenvoudig om dit toestel aan te sluiten op je thuisnetwerk. Viera Connect blijft ook een van de vlotste interfaces. Er is een volledige webbrowser, je kan Skypen tijdens het televisiekijken (althans, met de optionele camera) en uiteraard zijn ook alle Apps die Viera Connect te bieden heeft aanwezig.

Ook de ETS5-reeks kan je besturen met de nieuwe smartphone-app van Panasonic, een prima toevoeging. Die biedt niet alleen een handig toetsenbord voor zoekopdrachten maar maakt het ook erg eenvoudig om media (film, muziek of foto’s) en webpagina’s met een beweging van je vinger van de smartphone naar de televisie te sturen.

gerelateerde items