Een fijn metaalkleurig kader, dezelfde slanke V-vormige voet als de VT60-reeks en een kleine geborsteld metalen voetplaat: met al die zilverkleurige accenten zal de Panasonic zeker opvallen in de woonkamer. We smaken het design anders wel; het is een welkom alternatief voor zwarte kaders.

De aansluitingen zijn niet echt uitgebreid te noemen, maar zullen in de meeste scenario's zeker volstaan. De drie HDMI-aansluitingen zijn allemaal zijwaarts gericht en staan redelijk dicht bij de rand. Wandmontage is perfect mogelijk bij deze FT60, maar wie wat dikkere HDMI-kabels gebruikt loopt het risico dat ze aan de zijkant van het scherm zichtbaar zijn.

Ook de FT-reeks maakt gebruik van het gloednieuwe ‘Home Screen’. Het concept is erg handig: je eigen Home Screen bevat naast een verkleind televisiebeeld ook een aantal snelkoppelingen naar je favoriete internet-apps, websites of tv-functies.

Panasonic biedt een aantal kant-en-klare Home Screens aan, maar je kan ook eigenhandig je eigen versie maken. Het Home Screen verschijnt zodra je de televisie aanzet, maar je kan het ook via de ‘Home’-toets oproepen. Wie de optionele camera installeert, kan zijn persoonlijke ‘Home Screen’ zelfs koppelen aan gezichtsherkenning.

De interface reageert vlot en biedt een snelle toegang tot al je favoriete content. De menu’s met instellingen blijven op die manier mooi afgeschermd bij dagelijks gebruik. De ingebouwde handleiding helpt je bovendien bij je eerste vragen.

De remote is grotendeels onveranderd tegenover vorig jaar, maar dat is geen nadeel. Met grote toetsen en een duidelijke lay-out zorgt ze voor een uitstekende bediening.

Ook dit model beschikt trouwens over stembesturing, maar je moet dan wel over een smartphone beschikken waarop je de ‘Viera Remote 2’-app installeert. Je smartphone doet dan meteen dienst als microfoon.