Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Scherp en sterk beeld

In een donkere kamer is de DT60 iets minder op zijn gemak door zijn eerder matige zwartwaarde. Bij normaal omgevingslicht echter, wanneer een zwartwaarde minder belangrijk is, zijn de prestaties uitstekend. Het scherm toont dan meer contrast dan de metingen doen uitschijnen.

Om het zwartniveau op een degelijk peil te houden laat je ‘Adaptive backlight control’ op ‘min’ staan. Het is verleidelijk om te experimenteren en ‘max’ te gebruiken. We raden het af omdat je toch een duidelijke verandering in de verzadiging en kleur gradiënten kan zien. Die worden iets te sterk uitgespeeld en zeker voor echt filmkijken is dat niet aangenaam. De look is dan te sterk geprocessed, zeker in erg donkere scenes. Gecombineerd met de uitstekend gekalibreerde grijsschaal in de ‘True Cinema’ instelling zijn de beelden zeer natuurlijk. Rood en blauw zijn wel wat helder, maar we vonden het niet nodig om de instellingen aan te passen. Globaal gezien levert deze televisie aantrekkelijke en natuurlijke beelden.

In veel opzichten presteert de DT60 nauwelijks slechter dan de duurdere WT60. Je mag dus goede ruisonderdrukking verwachten en degelijke, maar niet foutloze deinterlacing. Hier en daar zie je dus wel een kartelrand. Het meest opvallende verschil is de verminderde beweginsscherpte. Daar zit je op het niveau van een degelijk middenklasse toestel. Het detail is goed, maar duidelijk minder dan de toptoestellen. Laat ‘Intelligent Frame Creation’ op ‘Min’ als je enkel extra detail wil. Selecteer ‘Max’ als je de vloeiendste pans wil, al moet je daar zoals steeds wel wat beeldartefacten bijnemen. Ook de uniformiteit van het scherm is beduidend minder dan die van de grote broer.  In ons scherm waren er twee verticale lichte banden zichtbaar.

gerelateerde items