Het tijdperk van enkel plasma bij Panasonic is voorbij, want het merk biedt nu ook een volledig gamma LED-LCD-toestellen aan in formaten tot 55 inch. De plasmatoestellen blijven wel gewoon beschikbaar en de nieuwe reeksen zijn alweer verbeterd, zoals je kan lezen in onze review van de nieuwe TX-P50VT50E.

Officieel blijft Panasonic volledig achter plasma staan, maar we stellen ons toch de vraag of de blijvende druk van LED-LCD en de nakende opkomst van gloednieuwe OLED-panelen niet deels hebben meegespeeld in deze beslissing. We vinden het hoe dan ook een uitstekende evolutie dat deze grote formaten nu ook beschikbaar zijn met LED- LCD-technologie.

Ook op designgebied heeft Panasonic duidelijk de bladzijde omgeslagen. De ietwat saaie designs zijn verleden tijd. Deze TX-L55DT50E pronkt met een ultraslank profiel en een kader uit geborsteld metaal dat nauwelijks een centimeter breed is. Wij weten het zeker te smaken.

Op het vlak van gebruiksgemak is er weinig veranderd. De afstandsbediening behield zijn lay-out en kreeg enkel een nieuwe afwerking in glossy zwart. De toetsen zijn handig, aangenaam en duidelijk gelabeld. Ook in de menu’s is er weinig nieuws te vermelden. Die zijn nog steeds grafisch niet zo indrukwekkend als bij sommige concurrenten, maar ze navigeren wel snel en handig. Panasonic voorziet bij de meeste instellingen ook een lijntje tekst zodat de handleiding de kast in mag.