Met name bij de grotere toestellen stunten plasma-tv’s regelmatig met zeer scherpe prijzen, waardoor ze een aantrekkelijk alternatief blijven voor een LED-LCD-tv.

Deze Panasonic uit de ST50-reeks is de instapper in het plasma-aanbod van de fabrikant, en verschijnt aan de aftrap met een bescheiden set aansluitingen. Die staan allemaal naar onder of opzij gericht. Enkel de stroomkabel verhindert mogelijk een strakke wandmontage.

Er zijn drie HDMI-aansluitingen die allemaal aan de zijkant staan, net wat te dicht bij de rand om alle kabels verborgen te houden. Zolang je maar een of twee aansluitingen nodig hebt lukt dat gelukkig nog zonder speciale ingrepen. De Panasonic heeft ook nog een ingebouwde draadloze netwerkaansluiting, en naast twee USB- aansluitingen is ook een SD-kaartlezer voorzien.

De televisie laat zich erg vlot bedienen met de prima georganiseerde remote. Via ‘Viera Tools’ raak je snel bij alle extra functies, of dat nu de mediaspeler of het internetportaal is.

De Panasonic-menu’s blijven eerder eenvoudig maar reageren wel erg snel, zodat instellingen aanpassen bijzonder vlot verloopt. Je krijgt bij de meeste instellingen ook een kort lijntje uitleg.